IE Basic: március 6-10. / 2.rész: március 20-24.

Ha

  • normaidőket akar meghatározni standard idő(adat) megállapítással,
  • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
  • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

  • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
  • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

Lássam a részleteket!

Felhő alapú TiCon szolgáltatás

A német MTM elhatározta, hogy szoftveréit fokozatosan felhőalapon is elérhetővé teszi. Az első ilyen termék MTM-Easy®, mellyel a gyártási idők egyszerűen meghatározhatók akár MTM ismeretek nélkül is.

Most pedig a TiCon (Time Control) webes verziója debütált. A TiCon for Web ideális a szisztematikus időgazdálkodás megkezdéséhez – teljesen Excel nélkül. A nagy előnye: nincs szükség bonyolult szoftver telepítésére a vállalat informatikai környezetében; az alkalmazás a webböngészőben fut, és webes felületen keresztül csatlakoztatható a PLM / ERP rendszerhez. A drezdai Deutsche MTM-Gesellschaft mbH üzemelteti a megoldást, és gondoskodik a biztonsági mentésekről és frissítésekről is.

A TiCon for Web jelenleg az MTM-UAS® (a világszerte legszélesebb körben használt MTM Folyamatépítő elemrendszer) segítségével meghatározott időadatokat és a cégnél már meglévő időket tudja kezelni. A felhasználó a szabványosított MTM adatkártyákat vagy vállalatspecifikus adatkártyákat használja.
A felhőalapú tervezési eszköz értékeli a munkafolyamatokat, megjeleníti a hozzáadott értéket képviselő és a nem hozzáadott értéket képviselő időösszetevőket, és így a felhasználó könnyen és gyorsan meghatározhatja a hatékonyságot növelő intézkedéseket. A TiCon for Web-bel a munkafolyamatok meghatározott szabványos időelemekkel is kiszámíthatók, és meghatározható a munkafolyamatok ideje.

Természetesen nem ez az egyetlen általunk kínált felhő alapú MTM-es rendszer – és kérés esetén, szívesen segítünk a választásban -, de a TiCon for Web regisztrációt követően ingyen kipróbálható.

MTM-1: március 6-10.

Van már MTM-1 Alap képesítése és a jellemző ciklusidők 1 perc alattiak?

Akkor szüksége lehet a nagysorozat gyártás manuális munkafolyamatainak optimalizálására, elemzésére szolgáló MTM-1 eljárás alkalmazás szintű elsajátítására, melynek révén a képes a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 202220192018

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu