Club IE – SEGA Hungary Workshop összefoglaló

Az idei IE Club workshopot a SEGA Hungary Kft.-vel közösen a Starters E-Components Generators Automotive szirmabesenyői telephelyén rendeztük. 2022.10.11-én személyre szabottan ismerhettük meg az önindítókat és generátorokat világszerte milliós nagyságrendben ellőállító szervezet Industrial Engienering rendszerét, módszereit, és betekinthettünk a gyártás olyan rejtelmeibe, amelyek a kívülállók számára még tankönyvekből is csak felületesen ismerhetők meg.

Elolvasom

MTM-1 Alap: 23.01.30-02.03

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

 • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
 • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
 • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 202220192018

Kezdés: január 30

MTM Summit 2022 összefoglaló

Közel ezren voltak kíváncsi az október 19-20-ei hamburgi MTM Summitra. A hibrid konferencián a világ számos pontjáról érkező szakértők beszámoltak az MTM alkalmazás legjobb gyakorlatáról a gyártásban, valamint informatika, az ergonómia és a termeléstervezés területén. A “Lean Work” témakörben megvitatták a globális és lokális koncepciókat számos szempontból.

Örömmel láttuk, hogy a rendezvénynek – melyre több mint 30 országból „érkeztek” -, egyre többen magyar résztvevője is volt.

Megnézem

MTM-UAS: 02.13-16 és 20

MTM-1 Alap kvalifikációval már rendelkezők 5 nap alatt az MTM-UAS eljárás készség szintű elsajátításával képesek a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására, már (kis) sorozatok gyártása esetén is.

Lássam a részleteket!

MTM-Logisztika: 02.27 – 03.02

 • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
 • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
 • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége!

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

Az MTM Hungária Egyesület köszöni a kíváló együttműködést valamennyi résztvevőnek, támogató partnerének.
Meglévő és új tagvállalataink nevében is sikerekben gazdag Új Évet kívánunk!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

 • 1067. Budapest,
  Csengery u. 78.

 • +36 70 426 8019
 • info"kukac"mtm-hungaria.hu