Október 11-én MTM WS került megrendezésre a SEGA Hungary Kft. szirmabesenyői telephelyén.

Az IE Club az Industrial Engineering szakemberek szakmai fóruma. Célja a témával foglalkozó események szervezése, ismeretek bővítése, tapasztalatcsere, szakmai hálózatépítés. Célközönsége nem csupán az MTM Hungária által szervezett tanfolyamok aktuális vagy korábbi hallgatói, hanem valamennyi, a témával foglalkozó vagy az iránt érdeklődő szakember. A WS-on az Atlas Copco, az Audi Hungária, az Ezerszín, az OBO Bettermann és az MTM Hungária szakemberei, instruktorai tiszteltek meg minket jelenlétükkel, szakmai tapasztaltuk megosztásával.

A WS fő témái az időmeghatározás és az ergonómia voltak.

A bevezető prezentációkon igyekeztünk megragadni az alkalmat, hogy párhuzamba állítsuk a Bosch-os, mammutvállalati múlt és a SEGA-s jelen kapcsolódásait, annak előnyeire fókuszálva, mégis kitérve a nehézségekre is.

Délelőtt az új cégcsoport, tulajdonosi rendszer és a telephely történeti bemutatása mellett gyárlátogatásra is sor került, ahol megtekintettük a teljes gyártási és logisztikai rendszert, kiemelve azon pontokat, amikben a korábbi évekhez képest jelentős javulást értünk el LLD folyamataink által.

Külön tárgyaltuk az új belépők oktatását, a fluktuáció kérdéskörét, illetve az anyagellátási rendszer összetettséget, kitértünk a reman és CKD gyártási folyamatainkra is.

Délután 2 csoportra osztva a vendégeket, 1-1 fejlesztésre javasolt területet vettünk szemügyre (NBL-Final 3, AL1), ahol ötletbörzét tartottunk a lehetséges javításokat illetően. Az eredmény prezentálása után elmondható, hogy több hasznos ötlettel és a jövőben kijelölhető iránnyal gazdagodtunk, köszönhetően a színes és színvonalas társaságnak és aktivitásuknak, melyet ezúton is köszönünk! Továbbá fontos tanulsággal, egyben büszkeséggel zárult a bemutató: véletlenszerűen kiválasztott dolgozóink átlagos teljesítményszintje, a standardok kidolgozottsága és betartása példaértékű volt a résztvevők számára, melyet többször, külön ki is emeltek.

Készült a SEGA cikke alapján

English version / Angol változat