Megjelent a 2020/21-es képzési kínálatunk

Őszi kínálatunkat a képre kattintva nézheti meg, de lehet, hamarosan nyomtatott formában is megkapja.

A meghirdetett időpontok a kontakt órákra értendők, de ha a képzés egy újabb hullám miatt távoktatásban valósul meg, az időpontok – a résztvevőkkel egyeztetve – további napokkal bővülnek. Azaz, ha az adott képzést nem sikerülne megtartani a légkondicionálással is rendelkező tantermeinkben, arra webináriumi formában kerül sor. A webináriumokat – nemzetközileg egyeztetve, a tapasztalatok alapján – a home-office életritmushoz illeszkedően, jellemzően 2 x 3 órás napi blokkokban tartjuk, így a képzés időtartama automatikusan megnő. Vizsgáztatás nemzetközileg egységesen a One-MTM szerverein on-line zajlik.

Szeptemberi képzési naptár

MTM-1 Alap: 09.07-09 és 14-15

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

  • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
  • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
  • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 201920182017

Lássam a részleteket!

IE Basic: 09.10-11 és 16-18 / 2.rész: 24-25 és 09.30-10.02

Ha

  • normaidőket akar meghatározni Standard idő(adat) megállapítással,
  • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
  • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

  • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
  • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

Lássam a részleteket!

EAWS: 09.14-18 és EAWS-Alkalmazó: 09.28-10.02

Új standard az ergonómiai kockázat értékelésre (v.1.3.6)

Alkalmazásával végrehajtható az egész testre és ismétlődő tevékenységnél a felső végtagokra ható fizikai terhelések átfogó megítélése. Célja a munkarendszerek és folyamatok átfogó kialakítása az ergonómiai kockázatok értékelésével. Ezzel a konstruktív / előretekintő ergonómiával elérhető az ergonómiai követelmények megvalósulása a teljes kialakítási folyamatban.

Lássam a részleteket!

Gyors átállás: 08.31-09.01

Az átállás nem értékteremtő folyamat, így minél gyakrabban fordul elő, annál több a veszteséget jelent a termelésben. A képzés során ennek az elengedhetetlen, de a leanben pazarlásnak számító folyamatnak az optimalizálásával, racionalizálásával és átgondolásával a résztvevő képes lesz egy jól megtervezett és standardizált átállási folyamat létrehozására, ami a „karcsú gyártáshoz” szükséges.

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu