Az MTM Hungária Egyesület 2017. december 1-én rendezte a 8. Industrial Engineering Szakmai Napot Budapesten.
Több mint 50 fő – akiknek jelentős hányada a sikeres tavalyi rendezvényen is részt vett -, volt kíváncsi rendezvényünkön a hazai és külföldi vállalatok szakembereinek tapasztalataira és megoldásaira

 

Célunk olyan gyakorlati megoldások bemutatása volt, mely rávilágít arra, hogy az MTM módszerek alkalmazása (akár más gyártásfejlesztési módszerekkel összefonódva) milyen előnyökhöz juttatja a vállalatot, és általa milyen eredmények érhetőek el.
Az előadások keretében körbejártuk – elméletben és gyakorlatban -, hogy milyen eszközökkel valósítható meg az egészségesebb és hatékonyabb munkavégzés. Hogyan integrálható a vállalati kultúrába, folyamatokba az MTM, s következetes használatával milyen eredmények érhetőek el.

A képre klikkelve láthatóak az eseményről készült képek

 

A rendezvény házigazdája délelőtt Dunajcsik László MTM-Instruktor, majd délután – tagvállalatunk -, az OBO BETTERMANN Hungary Kft. képviseletében Strauss Pierre cégvezető köszöntötte a résztvevőket. Pierre levezető elnökként vállalata rövid bemutatását követően felvezette a nemzetközi előadókat, illetve előadásuk után kérdéseket intézett hozzájuk.

Dunajcsik Zoltán az MTM Hungária Egyesület elnöke egy fél perces, ciklikus munkafolyamaton keresztül hasonlította össze a magyar nyelven is elsajátítható MTM folyamatépítőelem rendszereket (MTM-1, MTM-2, SD, UAS, MEK). A folyamattípusok jellemzőinek taglalásakor rámutatott, miért fontos az optimális munkamódszerhez igazítani a munkahelyet, valamint az egyes építőelem rendszerek által kimutatható termelékenységi potenciálokra.

Alexander Reichenberger a Zollner Elektronik ipari mérnöke bemutatta, hogy az évek során a meglévő a meglévő termelési rendszerek optimalizálásától mely lépésenként jutottak el a szerelő- és logisztikai rendszerek tervezésén keresztül a konstruktőrökkel együtt történő MTM alapokon nyugvó termékkialakításig.

A kávészünetet követően Olaf Burbach – IHI Charging Systems International beszerzési és logisztikai vezetője – kifejtette, hogy vállalatánál miként használják az MTM-et létszámtervezésre a logisztika területén továbbá, hogy miként követik nyomon és döntenek az a logisztikai folyamatok out- ill. insourcingjáról.

Az ebédszünetben a gasztronómiai élvezetek mellett alkalom nyílt a kapcsolatépítésre. Új és régi partnereink, valamint korábbi tanfolyamaink résztvevői örömmel üdvözölhették egymást és az előadókat. Sor kerülhetett az előadásokat követően fel nem vetett kérdésekre is.

Negyedik előadónk Reichardt Tamás a Continental Automotive Hungary WSS Ipari mérnökségének csoportvezetője kiváló előadásában bepillantást engedett, hogy a konszern szintű, Lean alapú termelési folyamatkialakítás egyes lépései során miként használják az MTM-et és ebből milyen előnyük származik.

Rabenspeck Rebeka a Flextronics ipari mérnöke a cég IE folyamatainak bemutatását követően egy a közelmúltban lefolytatott EAWS alapon lefolytatott ergonómiai kockázatelemzesi projektről számolt be.

Frissítők után a szakmai nap utolsó előtti előadásaként Makai Zoltán előadásában megismerhettük hogyan fejlesztik eHPV-t is felhasználva a jövő „hajtóműveit” az Audi Hungária Kísérleti Motorgyártó Központjában.

Zárszóként Pataki Henrietta a Starters E-Components Generators Automotive ipari mérnöke mesélt elhivatottan – többek között – arról, milyen kihívásokkal szembesül a mindennapok során „MTM-esként”, hogy az emberek megértsék, valójában mit és miért csinál.

 

 A kérdőívek szerint a jelenlévők hasznosnak tartották rendezvényünket, és magas színvonalúnak értékelték. (5-ös skálán átlagosan: 4,3). Köszönjük!

 Köszönjük azon IE-szakemberek, vezetők és érdeklődők jelenlétét, akik a mindennapos kemény munkahelyi terhelés ellenére is rászánták e napot, hogy tevékenységüket naprakész információkkal támasszák alá a 8. IE Szakmai Nap révén!

Köszönjük előadóinknak, hogy szakmai tudásukkal, felkészültségükkel és kitartó munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez!

Köszönjük partnereinknek az eredményes együttműködést!

 

8. Industrial Engineering Szakmai Nap

A képre klikkelve a részletes program letölthető pdf-ben