Hazai előadás is lesz a jövő heti MTM Summit-on – 2021.10.20-21 @ Hamburg & online

„A digitális tervezés világában szinte mindent tudunk szimulálni – ami hiányzik, az az emberi mozgások objektív, digitális értelmezése időbeli és ergonómiai szempontból. Ez csak az MTM folyamatnyelvvel működik.”
Prof. Peter Khulang, az MTM ASSOCIATION e. V. igazgatója

Az MTM SUMMIT 2021 egy több szempontból is hibrid esemény, mivel egyszerre kerül megrendezésre számos helyszínen, de online is részt lehet venni rajta. Az online jegyek – akár ingyen – azonnal lefoglalhatók, a személyes jegyek a hamburgi helyszínre már elfogytak.

Tartalmában is hibrid, mert a helyszíni események mellett 24 órás online program is lesz – angol és német nyelvű szinkron tolmácsolással. Az MTM Association és One-MTM partnerek szervezésében:

KÖZÖSSÉGI NAP (Community Day) az emberi munkáról és az emberi munkavégzésről a digitális világban. A világ számos pontjáról érkező szakértők beszámolnak az MTM alkalmazás legjobb gyakorlatáról a gyártásban, a logisztikában és a feldolgozóiparban, kiemelik a gazdaságosság és az ergonómia közötti feszültség területét, megvitatják a globális oktatási és képzési koncepciókat, valamint a jövő termeléstervezésének legfontosabb elemeit.

DIGITÁLIS MEGOLDÁSOK NAPJA (Digital Solutions Day) az ipari mérnöki szabvány szoftverekre összpontosít, mint a digitális termék- és folyamattervezés elengedhetetlen alkotóelemére, és bemutatja a Microsoft, az SAP és a Siemens Teamcenter közötti technológiai partnerség előnyeit. Lehetőséget kínál az információcserére, tesztelésre.

Lássam a részleteket!

MTM-1 Alap: 21.11.08-12

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

  • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
  • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
  • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 201920182017

Lássam a részleteket!

Oklevélosztó és Tagi WS

Az első félév több mint egy tucat tanfolyamának résztvevői kaptak meghívást a zuglói Trófeában rendezett oklevélosztóra, ahol kitartásuk és teljesítményük elismeréseként vehették át a tanúsítványokat. Az ismert körülmények miatt csak kevesen jelentek meg, a fennmaradó félszáz tanúsítványt a hetekben postán juttatjuk el az illetékeseknek.

Az egyesület tagjainak ezévi workshopjára szeptemberben került sor. A kecskeméti rendezvényen többek között a beszállítókkal szemben elvárt költségcsökkentési elvárás kihívásairól, elektromos alkatrészek termékkiértékelésének szempontjairól, az MTM-1 tananyag változásairól és a képzések digitalizálását érintő folyamatokról egyeztettünk.

MTM-Logisztika: 21.11.29. – 12.03

  • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
  • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
  • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége!

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

Rekord részvétel az MTM China IE Forumán

Több mint félmillióan vettek részt a nyári sanghaji gépipari és szerelési expon (AHTE 2021 Shanghai International Industrial Assembly and Transmission Technology Exhibition) melynek keretében az MTM China Forum for Industrial Engineering is zajlott több mint 120 résztvevővel. Dr. LI Zhen, az MTM China vezetője, a legutóbb One-MTM partneri megbeszélésen elmondta, hogy az elhangzott előadások és a kerekasztal beszélgetések a legjobb termelékenység megtervezésére összpontosítottak. A fórum kínai és nemzetközi előadói a iparágak meghatározó vezetői és egyetemi szakemberei közül kerültek ki.

Bővebben (EN / DE)

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu