Megjelent a 2021/22-es képzési kínálatunk

Őszi kínálatunkat a képre kattintva nézheti meg, de lehet, hamarosan nyomtatott formában is megkapja. Újdonság, hogy a nemzetközi képzési struktúrában az MTM-Logisztika önálló építőelemmé vált.

A meghirdetett időpontok a kontakt órákra értendők, de ha a képzés egy újabb hullám miatt távoktatásban valósul meg, az időpontok – a résztvevőkkel egyeztetve – további napokkal bővülnek. Azaz, ha az adott képzést nem sikerülne megtartani tantermeinkben, arra webináriumi formában kerül sor. Ekkor a vizsgáztatás nemzetközileg egységesen a One-MTM szerverein on-line zajlik.

Szeptemberi képzési naptár

IE Basic: 09.15-17 és 23-24/ 2.rész: 10.04-06 és 11-12

Ha

  • normaidőket akar meghatározni Standard idő(adat) megállapítással,
  • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
  • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

  • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
  • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

Lássam a részleteket!

MTM SUMMIT 2021 – 2021.10.20-21 @ Hamburg & online

„A digitális tervezés világában szinte mindent tudunk szimulálni – ami hiányzik az az emberi mozgások objektív, digitális értelmezése időbeli és ergonómiai szempontból. Ez csak az MTM folyamatnyelvvel működik.”
Prof. Peter Khulang, az MTM ASSOCIATION e. V. igazgatója

Az MTM SUMMIT 2021 egy több szempontból is hibrid esemény, mivel egyszerre kerül megrendezésre számos helyszínen, de online is részt lehet venni rajta. Az online jegyek – akár ingyen – azonnal lefoglalhatók, a személyes jegyek a hamburgi helyszínre csak 2021 szeptemberében kerülnek értékesítésre a járvány alakulásának függvényében.

Tartalmában is hibrid, mert a helyszíni események mellet 24 órás online program is lesz – angol és német nyelvű szinkron tolmácsolással. Az MTM Association és One-MTM partnerek szervezésében:

KÖZÖSSÉGI NAP (Community Day) az emberi munkáról és az emberi munkavégzésről a digitális világban. A világ számos pontjáról érkező szakértők beszámolnak az MTM alkalmazás legjobb gyakorlatáról a gyártásban, a logisztikában és a feldolgozóiparban, kiemelik a gazdaságosság és az ergonómia közötti feszültség területét, megvitatják a globális oktatási és képzési koncepciókat, valamint a jövő termeléstervezésének legfontosabb elemeit.

DIGITÁLIS MEGOLDÁSOK NAPJA (Digital Solutions Day) az ipari mérnöki szabvány szoftverekre összpontosít, mint a digitális termék- és folyamattervezés elengedhetetlen alkotóelemére, és bemutatja a Microsoft, az SAP és a Siemens Teamcenter közötti technológiai partnerség előnyeit. Lehetőséget kínál az információcserére, tesztelésre.

Lássam a részleteket!

MTM-Vizuális ellenőrzés: 09.27-29

Aki egy vállalatnál tervezéssel, irányítással és vizuális vizsgálati tevékenységek értékelésével foglalkozik, tudja, hogy az ilyen emberi megítélési és döntési műveletektől függő tevékenységek időbeli értékelése nehéz.
A „tekintetfunkciókra” ismert MTM-építőelemek csak korlátozottan alkalmasak a gyakorlati alkalmazásra, mivel csak egyszerű igen/nem döntéseket fednek le. A vizuális vizsgálati tevékenységeknél a kivitelezővel szemben támasztott követelmények igen gyakran komplexebbek. A dolgozóknak egy vizsgálati műveleten belül gyakran kell több hibafajtát megkülönböztetni, és abból adódóan különböző tevékenységeket végrehajtani, mint pl. hibafajták szerinti válogatás, vagy meghatározott hibák kijavítása.

Lássam a részleteket!

MTM-1 Alap: 09.07-09 és 14-15

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

  • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
  • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
  • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 201920182017

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu