MTM-Logisztika standard műveletek: május 13-15.

  • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
  • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
  • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége! MTM-UAS tanúsítvány birtokában 3 nap alatt.

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

Kezdőtől helyesen! a Techtogether-en a Flex példáján keresztül

Május 7-8. között ismét a hazai mérnökhallgatókon a szakmai közönség szeme a Hungexpo-n, hiszen immár 11. alkalommal mérik össze tudásukat a legtehetségesebb diákok az autopro.hu Techtogether Automotive Hungary versenyén. A mérnökhallgatói verseny mellett számos előadásnak lehetnek részesei az Automotive Hungary szakkiállításra látogatók.
A versenyen MTM-es állomásán a Flextronics sárvári üzemében gyártott termék szerelési tevékenységének EAWS alapú ergonómiai kockázátértékelése lesz a versenyzők feladata.

EAWS: május 27-31.

Standard az ergonómiai kockázat értékelésre (v.1.3.6)

Munkáltatói és munkavállalói oldalról is egyre növekszik az igény egy olyan eljárás kidolgozására, mellyel meghatározható és tervezhető az ismétlődő manuális munkavégzés okozta biomechanikai terhelés a vonatkozó ergonómiai standardoknak (ISO 11228.1/2/3 és 11226) megfelelően. Másképp fogalmazva: ciklusidők meghatározása váz-izomrendszeri deformitások (WMSD) elkerülésével.
Az EAWS az ipari gyakorlatban lejobban elterjedt ilyen módszer. Alkalmazásával végrehajtható az egész testre és ismétlődő tevékenységnél a felső végtagokra ható fizikai terhelések átfogó megítélése. Célja a munkarendszerek és folyamatok átfogó kialakítása az ergonómiai kockázatok értékelésével. Ezzel a konstruktív / előretekintő ergonómiával elérhető az ergonómiai követelmények megvalósulása a teljes kialakítási folyamatban.

Lássam a részleteket!

MTM-MEK: május 13 – május 17.

A MEK (MTM für die Einzel- und Kleinserienfertigung – MTM egyedi és kissorozat gyártásra) segítségével jelentős termelékenységnövekedés érhető el a munkavégzés megkönnyítésével egyidejűleg. Az MTM-MEK tipikus alkalmazási területei: karbantartás, előkészítés, átállási és szerelési folyamatok; továbbá egyedi és kissorozat gyártási tevékenységek az acél- és gépgyártás területén vagy az építőiparban.

A MEK alkalmazása hosszú vagy nem-ciklikus munkafolyamatok esetén ajánlatos, ahol termékek megbízás orientált gyártása nem jellemző, a munkafeladatok és az ismétlődés gyakorisága folyamatosan változik, a begyakorlottság alacsonyabb.

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu