IE Basic: 02.28-03.04. / 2.rész: 03.21-23 és 28-29.

Ha

  • normaidőket akar meghatározni Standard idő(adat) megállapítással,
  • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
  • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

  • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
  • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

Lássam a részleteket!

Tagi workshop és közgyűlés Gödöllőn

Az MTM Hungária Egyesület január végi közgyűlésén jóváhagyta az Atlas Copco Hungary Kft. és Duvenbeck Immo Logisztikai Kft. új tagvállalatának felvételét.

Az egyesület működése stabil, képzési tevékenysége tovább bővült. Az MTM Hungária 2021-ben több mint 30 képzést szervezett, hasonlóan a pandémia előtti évhez. Globálisan a kiosztott MTM tanúsítványok száma meghaladta a 5000-t, ez jó 1700-zal több, mint a járvány első évében. A képzések digitalizálása és nemzetközileg szabványosított képzési program következetes megvalósítása is segített abban, hogy nemzetközi szinten az online oktatásokon kétszer annyian vettek részt, mint a tantermi órákon. Idehaza továbbra is a jelenléti képzések dominálnak.

Az egyesület tanácsadó partnerének, az MTM Productivity Kft-nek, számos megbízatása volt, többek között:

  • a rövid ciklusú és átfutási idejű szerelési tevékenységek alapidejének megállapítása, standard munka elkészítése, időszükséglet csökkentő munkamódszer változtatási lehetőségek bemutatása,
  •  a nagyon hosszú ciklus idejű üzemi tevékenységek (norma) idejének, járulékos idejének és folyamat-struktúrájának meghatározása, potenciálok/veszteségek feltérképezése.

A közgyűlést megelőző napon az MTM Hungária tagjai részére tartottunk workshopot. Ennek során terhelési és szinkronizációs problémákat, a megújult Képzési- és Vizsgaszabályzatot és a nyárra tervezett szakmai nap programjait egyeztettünk. A képzéseink szerkezetét, nyílt képzési árakat összefoglalóan a 2 oldalas képzési struktúránk tartalmazza.

EAWS: 03.07-11. és EAWS-Alkalmazó: 03.21-25.

Új standard az ergonómiai kockázat értékelésre (v.1.3.6)

Alkalmazásával végrehajtható az egész testre és ismétlődő tevékenységnél a felső végtagokra ható fizikai terhelések átfogó megítélése. Célja a munkarendszerek és folyamatok átfogó kialakítása az ergonómiai kockázatok értékelésével. Ezzel a konstruktív / előretekintő ergonómiával elérhető az ergonómiai követelmények megvalósulása a teljes kialakítási folyamatban.

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1132. Budapest,
    Visegrádi u. 40.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu