A jövő heti MTM-1 Alap képzésre lehet még lehet jelentkezni!

A képzés célja: A nagysorozat gyártás manuális munkafolyamatainak optimalizálására, elemzésére szolgáló MTM-1 eljárás alkalmazás szintű elsajátítása, melynek révén a résztvevő képes a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására.
Kezdés: február 10.


Tagi workshop és közgyűlés Lajosmizsén

Az MTM Hungária Egyesület február 1-ei közgyűlésén jóváhagyta az Beurer-Hungária Kft. új tagvállalatának felvételét.

Az egyesület működése stabil, képzési tevékenysége tovább bővült. A 2019-es résztvevői létszám pedig ismét meghaladta a 200 főt. Az MTM-el tanácsadást is végzők együttműködése standardizált módon a jövőben az MTM Productivity Kft-n keresztül történik.

Ergonómiai szabványok magyarításában továbbra is szorosan együttműködünk a Szabványügyi Társasággal, a szakterületet érintő rendezvények tekintetében pedig a Magyar Ergonómiai Társasággal.

A közgyűlést megelőző napon az MTM Hungária tagjai részére tartottunk workshopot. Ennek során üzemi problémákat, tananyagot és képzéseink szerkezetét érintő változásokat egyeztettünk. A képzéseink szerkezetét, a jogdíjváltozásokat lekövető nyílt képzési árakat összefoglalóan a 2 oldalas képzési struktúránk tartalmazza.


Normaidő megállapítás már 5 nap alatt!

Ha

  • normaidőket akar meghatározni Standard idő(adat) megállapítással,
  • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
  • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek Kezdés: február 13.


A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

  • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
  • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Kezdettől helyesen működtethetjük a teljesítmény-előállító folyamatokat, ha a lehető legkorábban, a legnagyobb pontossággal ismerjük a feladatok időszükségletét. Az IE Basic (Industrial Engineering Alapok) képzés során nem csak az időmérés technikája sajátítható el, hanem az időszükséglet befolyásolásának lehetőségei és optimalizálása is. (IE Basic 2: Idők utalványozása, tervezése)