Szakemberek  és  vezetők  az  Industrial  Engineering,  a  folyamatmenedzsment,  a tervezés, időgazdálkodás, gyártástervezés és gyártásirányítás, termék- és üzemeszköz-konstrukció területéről, gyártást folytató vállalkozók.

Üzemi feladatok kidolgozása a folyamatlánc mentén. Emellett a célok meghatározása és lehatárolása, megoldások kidolgozása és kiértékelése.
A képzés esettanulmányokra épül, melyeket a résztvevők csoportmunkában dolgoznak ki. Az eljárási módokat és az eredményeket ezután a csoport – mint az üzemi gyakorlatban is – prezentálja.

MTM-Instruktorok, tanácsadók, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek.

Tanúsítvány MTM-1 Alap-ból és egy további építőelem rendszerből (MTM-1, MTM-2, SD, HWD, UAS, LOG, MEK, C-Werte).

MTM-Alkalmazó tananyag (magyarul)

MTM-Alkalmazó Tanúsítvány

A One-MTM és az IMD megalkotta a „Kék Kártyá„-t, mint MTM-Alkalmazó /MTM Practitioner/ minősítési fokozatot, mely dokumentum elismerése annak, hogy tulajdonosa az MTM eljárást tanulta és ismeri, valamint képes annak üzemi gyakorlatban történő alkalmazására.

A házi dolgozat pozitív elbírálása esetén átadjuk a Kék Kártyát, amely nemzetközileg igazolja, hogy megfelelő tudással és képességgel rendelkezik az MTM vállalati gyakorlatban való alkalmazásához, azaz
az MTM-Alkalmazó az MTM elemzések készítésének szakértője: az eljárások kifejlesztési céljainak ismeretében határozza meg az időt, alakítja ki a munkafolyamatot és -helyet.

A Kék Kártya érvényessége nemzetközileg igazolja tulajdonosa szakértelmének magas színvonalát. E szaktudást meglétét az MTM 3 évente felülvizsgálja.

Az MTM-Alkalmazó szeminárium elvégzése és a házi dolgozat pozitív elbírálása az MTM-Alkalmazó képesítés (Kék kártya) megszerzésének előfeltétele.

A házi dolgozat bizonyítja az MTM eljárás gyakorlatban történő felhasználását. A dolgozatban kerül bemutatásra, miként képes a résztvevő meghatározott MTM építőelemek használatával megoldani az üzemi problémákat.