IE Basic: március 4-13. / 2.rész: március 25- április 3. (5+5 nap)

Ha

 • normaidőket akar meghatározni standard idő(adat) megállapítással,
 • az MTM mellett a klasszikus idő(adat) megállapítást is alkalmazni akarja,
 • várakozási időket, pótlékokat, járulékos időket kell meghatároznia.

IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

 • Hogyan kell az időadatokat megállapítani?
 • Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben.

Sajátítsa el több évtizedes REFA és MTM oktatói és tanácsadói tapasztalattal rendelkező instruktorainktól!

Kezdés: március 4

Tagi workshop és közgyűlés Ráckevén

Az egyesület működése stabil, képzési tevékenysége tovább bővült – derült ki az MTM Hungária Egyesület februári közgyűlésén. Az MTM Hungária 2023-ban közel 40 képzést szervezett, a hazaiak mellett többet Romániában is. Globálisan a kiosztott MTM tanúsítványok száma meghaladta a 6000-t, aminek 4%-t a magyar egyesület adhatta át. A képzések digitalizálása és nemzetközileg szabványosított képzési program következetes megvalósítása is segített abban, hogy nemzetközi szinten az online oktatásokon kétszer annyian vettek részt, mint a tantermi órákon. Idehaza továbbra is a jelenléti képzések dominálnak.
A Felxtronics és az AUDI-val való képzési együttműködés mellett szó esett tagvállalatunkkal, a Duvenbeckkel, közös előadásunkról a siófoki logisztikai konferencián valamint, a MET vecsési rendezvényén tartott logisztikai tevékenyégek MTM és ergonómiai értékeléséről.

Az egyesület tanácsadó partnerének, az MTM Productivity Kft-nek, számos megbízatása volt, többek között:

 • Hosszabb ciklus idejű üzemi tevékenységek (norma) idejének, felülvizsgálata,potenciálok/veszteségek feltérképezése
 • Rövid ciklus és átfutási idejű szerelési tevékenységek alapidejének megállapítása, időszükséglet csökkentő munkamódszer változtatási lehetőségek bemutatása

A közgyűlést megelőző napon az MTM Hungária tagjai részére tartottunk workshopot. Ennek során betanítási és termelés szervezési problémákat boncolgattunk és az Óbudai Egyetemmel közös képzési tevékenységről egyeztettünk. A képzéseink szerkezetét, nyílt képzési árakat összefoglalóan a 2 oldalas képzési struktúránk tartalmazza.

Gyors átállás: március 7-8.

Az átállás nem értékteremtő folyamat, így minél gyakrabban fordul elő, annál több a veszteséget jelent a termelésben. A képzés során ennek az elengedhetetlen, de a leanben pazarlásnak számító folyamatnak az optimalizálásával, racionalizálásával és átgondolásával a résztvevő képes lesz egy jól megtervezett és standardizált átállási folyamat létrehozására, ami a „karcsú gyártáshoz” szükséges.

Lássam a részleteket!

MTM-Logisztika: március 26-27. és április 2-4.

 • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
 • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
 • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége!

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

 • 1067. Budapest,
  Csengery u. 78.

 • +36 70 426 8019
 • info"kukac"mtm-hungaria.hu