MTM-1 Alap: 23.04.03-05. és 12-13.

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

 • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
 • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
 • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 202220192018

Kezdés: április 3

Tagi workshop és közgyűlés Mórahalmon

Az egyesület működése stabil, képzési tevékenysége tovább bővült – derült ki az MTM Hungária Egyesület március eleji közgyűlésén. Az MTM Hungária 2022-ben több mint 30 képzést szervezett, a hazaiak mellett többet Romániában is. Globálisan a kiosztott MTM tanúsítványok száma rekord szintre nőtt, megközelítette a 6000-t, aminek közel 4%-t a magyar egyesület adhatta át. A képzések digitalizálása és nemzetközileg szabványosított képzési program következetes megvalósítása is segített abban, hogy nemzetközi szinten az online oktatásokon kétszer annyian vettek részt, mint a tantermi órákon. Idehaza továbbra is a jelenléti képzések dominálnak.

Az egyesület tanácsadó partnerének, az MTM Productivity Kft-nek, számos megbízatása volt, többek között:

 • Hosszú ciklus idejű üzemi tevékenységek (norma) idejének felülvizsgálata, potenciálok/veszteségek feltérképezése, termék-/gyártásfejlesztés.

A közgyűlést megelőző napon az MTM Hungária tagjai részére tartottunk workshopot. Ennek során logisztikai és termelés szervezési problémákat boncolgattunk, a megújult Képzési- és Vizsgaszabályzatot egyeztettük és tagvállalatunk egyedülálló erőmérő kesztyűjét teszteltük. A képzéseink szerkezetét, nyílt képzési árakat összefoglalóan a 2 oldalas képzési struktúránk tartalmazza.

MTM-UAS: 04.24-27. és 05.02.

MTM-1 Alap kvalifikációval már rendelkezők 5 nap alatt az MTM-UAS eljárás készség szintű elsajátításával képesek a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására, már (kis) sorozatok gyártása esetén is.

Lássam a részleteket!

MTM-Logisztika: 04.17. – 21.

 • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
 • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
 • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége!

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

 • 1067. Budapest,
  Csengery u. 78.

 • +36 70 426 8019
 • info"kukac"mtm-hungaria.hu