Új tagvállalatok csatlakoztak az MTM Hungária Egyesülethez

Az ősz folyamán egyesületünk újabb két tagvállalttal bővült akikkel megkezdtük az együttműködést. Az új tagvállalatok:

 • az ipari szerszámok gyártásával és szerelésével foglalkozó Atlas Copco Hungary Kft. és
 • az intralogisztikával és szállítmányozással foglalkozó Duvenbeck Immo Logisztikai Kft.

Köszönjük bizalmukat!

MTM-Logisztika: 21.11.29. – 12.03

 • Mérni szeretné logisztikai kapacitását?  
 • Átlátható logisztikai folyamatokra vágyik és/vagy tervezne ezek alapján?
 • Kanban, milkrun vagy egyéb szállítási, csomagolási, komissiózási megbízások idejével kalkulálna?

Akkor Önnek az MTM-Logisztika képzésre van szüksége!

A vállalatok logisztikai tevékenységei között számos folyamat gyakran fordul elő. Az ilyen tipikus folyamatok, melyek komplexitása eltérő lehet, a standard műveletek a logisztika területén. Ezért az MTM aggregált folyamatépítő elemeket fejlesztett ki ezen üzemi alkalmazásokra logisztikai folyamatok értékeléséhez, tervezéséhez és optimalizálásához. Az MTM-Logisztika definiálja a standard műveleteket, leírja azok befolyásoló tényezőit és kódolását, valamint ismerteti az alkalmazási szabályokat és megjegyzéseket.

Lássam a részleteket!

MTM Summit 2021 beszámoló

Közel 500 fő volt kíváncsi az október 20-21-ei hamburgi MTM Summitra. A hibrid konferencián – az online résztvevők voltak többségben – a világ számos pontjáról érkező szakértők beszámoltak az MTM alkalmazás legjobb gyakorlatáról a gyártásban, a logisztikában és a feldolgozóiparban, kiemelték a gazdaságosság és az ergonómia közötti feszültség területét, megvitatták a globális oktatási és képzési koncepciókat, valamint a jövő termeléstervezésének legfontosabb elemeit. Ezen eseményre időzítették a

 • egy teljesen új típusú MTM építőelem-rendszer az MTM-HWD® világpremierjét, mely egyidejűleg biztosítja egy folyamat szabványos folyamatleírást, idejét és ergonómiai (biotechnikai) értékelését.
 • Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) jóváhagyta, hogy – a munkatanulmányozás és az ergonómia tudományterületeket összekapcsolva- az MTM és a EAWS eljárások alkalmazásával kell meghatározni a ciklikus ipari munka regenerálódási idejét (ISO/TR 23076:2021 Ergonomics — Recovery model for cyclical industrial work)

A konferenciának magyar résztvevői és előadói is voltak. Tóth Sándor (Bosch Automotive Steering Column Kft.) és Dunajcsik Zoltán (MTM Productivity Kft.) arról beszéltek, hogy egy a Boschnál jól kialakított termelő sor esetében mit jelent az MTM használata és mit lehet általa elérni? (Well-design production lines @Bosch – What does it mean and what MTM contributes?). Az előadás megtekinthető eredetiben angolul és tolmácsolással németül.

MTM-UAS: 21.12.06-10

MTM-1 Alap kvalifikációval már rendelkezők 5 nap alatt az MTM-UAS eljárás készség szintű elsajátításával képesek a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására, már (kis) sorozatok gyártása esetén is.

Kezdés: december 6

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

 • 1067. Budapest,
  Csengery u. 78.

 • +36 70 426 8019
 • info"kukac"mtm-hungaria.hu