MTM-1 Alap: 04.12-14 és 19-20

MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése. A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Hogyan?

Standardizált építőelemekkel történő analitikus vizsgálattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükséglete oly módon, hogy:

  • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
  • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
  • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

Gyakorlati példákra kíváncsi?

Nézze meg az utolsó 3 év szakmai napjainak összefoglalóját: 201920182017

Lássam a részleteket!

Fennállásának első évét ünnepelte a One-MTM nemzetközi hálózata

A One-MTM világszerte támogatja az iparvállalatokat a termelékenység növelésében

A One-MTM nemzetközi partnerhálózat, amely a globálisan működő ipari vállalatokat támogatja az MTM (Methods-Time Measurement) munka- és időgazdálkodási módszer alkalmazásában és ezáltal a produktív és egészséges munka megtervezésében, már egy éve sikeres a piacon. Az MTM ASSOCIATION e. V. digitális rendezvényén a világ minden tájáról érkező partnerek, ügyfelek és érdeklődők figyelmének középpontjában a hálózat sikeres működéséhez szükséges tapasztalatok és bevált gyakorlatok cseréje állt.

Gabriele Caragnano, a Fondazione Ergo-MTM Italia technikai igazgatója, a One-MTM egyik kezdeményezője segítette a partnerhálózat sikeres elindítását. Az MTM globális szabványként történő használatát és a módszer egységes alkalmazását a világ minden táján sikerült közelebb hozni – mondta. Ennek előfeltétele egy jól felépített, hatékony szervezet volt a szükséges erőforrásokkal. „Ezért egyesítettük erőinket a képzésben, a tanácsadásban, a szoftverek és a kutatás területén” – hangsúlyozta Caragnano. Köszönetet mondott Dr. Peter Kuhlang professzornak, az MTM ASSOCIATION e. V. CEO-nak és a hálózat egyik fő támogatójának, továbbá minden partnerének – Brazília, Németország, Olaszország, Mexikó, Ausztria, Lengyelország, Dél-Afrika, Csehország / Szlovákia, Nagy-Britannia és Magyarország nemzeti MTM egyesületeinek, valamint a kínai és amerikai partner szervezeteknek.

Több mint 3200 kiállított tanúsítvány

Peter Kuhlang szerint a One-MTM jó úton halad. Hangsúlyozta, hogy a határokon átnyúló MTM képzés szabványosítása jelentős lendületet kapott, különösen a digitalizálás és az online kínálatra való pandémiával kapcsolatos átállás eredményeként.”A számok önmagukért beszélnek. 2020-ban a One-MTM világszerte több mint 3200 bizonyítványt állított ki e-learning, webinárium és tantermi képzésekre. Ez egy nagyon tisztességes eredmény, különösen egy Corona-évben” – mondta Kuhlang.

Legjobb gyakorlat a krakkói MAN-nál

Nagyszerű példa arra, hogy a One-MTM partnerhálózat hogyan járulhat hozzá a vállalatok sikeres fejlődéséhez, Piotr Ślusarski, a krakkói MAN kompetenciaközpont vezetője. Szerinte hosszú ideje nem voltak egységes normák az időgazdálkodásban a teherautók és buszgyártók üzemében. A lengyel MTM Egyesület támogatásával az MTM támogatásával az MTM, mint üzemek közötti szabvány, bevezetése gyorsan haladt. Jelenleg a krakkói kompetencia központ – központi üzletágként – felelős a időgazdálkodásért, valamint az MTM bevezetéséért és egységes alkalmazásáért a MAN csoport összes gyártelepénél. „Az MTM-mel való együttműködés nagyon sokat lendített rajtunk” – hangsúlyozta Ślusarski.

MTM-UAS: 04.26-30

MTM-1 Alap kvalifikációval már rendelkezők 5 nap alatt az MTM-UAS eljárás készség szintű elsajátításával képesek a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására, már (kis) sorozatok gyártása esetén is.

Kezdés: április 26

Állásajánlat

Egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó tagvállalatunk gyártáselőkészítő mérnököt keres Veszprém megyébe

Feladatok: Gyártási törzsadatbázis készítése, MTM alapú normaidő rendszer kidolgozása és működtetése, ezek alapján betanítás, munkahelyek és folyamatok optimalizálása.
Elvárások: felsőfokú műszaki végzettség, problémamegoldó képesség, Office felhasználói szintű ismerete. MTM-UAS képesítés, angol és/vagy német nyelvismeret, jó elemző képesség és műszaki érzék, stressztűrő képesség.

Amennyiben a hirdetés felkeltette az érdeklődését, küldje el szakmai önéletrajzát email címünkre.

MTM - Kezdettől helyesen

Aktuális képzési és rendezvény kínálatunk

MTM Hungária Egyesület

  • 1067. Budapest,
    Csengery u. 78.

  • +36 70 426 8019
  • info"kukac"mtm-hungaria.hu